Slenderman

Slenderman är en paranormal figur påstods ha funnits i århundraden, som täcker ett stort geografiskt område. Troende av Slenderman knyter samman hans framträdanden i många legender runt om i världen, bland annat; Fear Dubh (eller, The Dark Man) i Skottland, den holländska Takkenmann (Branch Man), och den tyska legenden om Der Großmann eller Der Grosse Mann (den långe mannen).

Utseende

Slenderman är en varelse som ser ut som en man med extremt långa, smala armar och ben. Han verkar också ha 4-8 långa, svarta tentakler som skjuter ut från hans rygg, men olika fotografier och entusiaster är oense om detta faktum, och därför är det teoretiserade han kan “styra” dessa tentakler med vilja.

Han beskrivs som klädd i en svart kostym slående lik anletet av de ökända Men in Black, och som namnet antyder, verkar mycket tunn och kunna sträcka sina lemmar och bål till omänskliga längder för att framkalla rädsla och snärja sitt byte. När armarna är utsträckta, tas hans offer i något av en hypnotiserad fas där de är helt hjälplös att stoppa sig från att gå in i dem.

Han kan också skapa rankor från hans fingrar och rygg som han använder för att gå på på ett liknande sätt som Doctor Octopus. Den övermänsklig stretching förmåga kunde också ses som en likhet mellan honom och Mr Fantastic.

Om han absorberar, dödar, eller helt tar sina offer till en hemlig plats eller dimensionen är också okänt eftersom det finns aldrig några organ eller bevis som lämnats kvar i hans kölvatten för att härleda en definitiv slutsats.

Hans ansikte är blekt och något spöklikt, och nästan verkar vara insvept i typ av gasväv eller tyg. hans ansiktsdrag är också ett syfte med debatt, och många tror att hans ansikte ser annorlunda till varje person, om det ses alls.

Ibland porträttiseras han bärandes på en hatt, som ibland är en filthatt, en Fedora, eller ibland en hög hatt. Han kan också ses klädd i en lång flödande halsduk eller sjal, som är antingen röda eller grå.

Han håller ofta hans långa, bleka händerna i kors artigt bakom ryggen eller hänger löst på hans sidor. Hans kostym är svart, ibland framställs som kritstreck i konstverk, en vanlig missuppfattning tack vare den mycket liknande Jack Skellington från Nightmare Before Christmas. Han har långa coattails som han låter flyta stolt. Han bär långa finskor, som alltid skiner perfekt, glänsande svart.

 

 

Beteende

Mycket av tjusningen med Slenderman är att han har sina rötter i den övergripande aura av mystik som han är insvept i. Trots att det ryktas att han dödar barn är nästan uteslutande, eftersom det är svårt att säga om hans enda mål inte är bara slakt.

Ofta är det antingen rapporter eller registreringar där han kan finnas i delar av skogen, och dessa brukar vara förort. Han har också rapporterats sett med stora barngrupper, så många fotografier. Det är allmänt trott att han är bosatt i skog och skog och lever på barn. Han verkar obekymrad exponeras i dagsljus eller fångas i bilder.

Det är ofta tänkt att han tycker om stalkar människor som blir alltför paranoid om hans existens, målmedvetet att ge dem glimtar av sig själv för att ytterligare skrämma dem. Därför verkar det som Slenderman väldigt mycket åtnjuter psykiskt tortering av  sina offer.

Han verkar också ofta flyta eller glida runt i stället för att gå, vilket antyder möjligheten av honom som snarare en varelse eller en man. Detta skulle också förklara varför han kan förbli mobil trots hans dåligt proportionella kropp.

Även om Slenderman tillverkades på Something Awful forum (eller var han?), Har en del människor redan krävt iakttagelser. Han ses oftast på natten kikandes i genom öppna fönster och går ut framför ensamstående bilister på avskilda vägar.

Hans huvudsakliga syfte verkar vara att kidnappa barn, som när han ses i närheten av dem i fotografier, de brukar försvinna kort därefter. Slenderman har också inspirerat många historier som de i Marble Hornets.

I slutändan dock förblir hans syfte okänd.

 

Källa

Etiketter: , , ,